Zoek op datum

Bezoekmogelijkheden Volmolen en Boerenschans

U kunt de Weverslose Volmolen en de Weverslose Boerenschans iedere dag bezoeken. Bovendien kunt u de Weverslose Volmolen ook van binnen bekijken en informatie over het volproces ontvangen op de 1e en 3e zondag van de maand van 10:00 – 13:00 uur. Op die tijden zijn ook vaak wolspinners of vilters aanwezig met demonstraties van hun werk.

Daarnaast is de Volmolen ook buiten die tijden beschikbaar voor bijvoorbeeld een vergadering of een familiedag met spellen. Het grasveld bij de Volmolen is daar uitermate geschikt voor! Neem gerust via e-mail (info@loobeek-merselo.nl) contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

+-

Fietstocht langs Venrayse molens

Stichting Loobeek organiseerde op zaterdag 13 mei een fietstocht van 38 km langs de vier nog werkende molens in de gemeente Venray. De stichting kijkt terug op een mooie dag: prachtig weer en ruim 50 enthousiaste deelnemers.

De tocht voerde de deelnemers langs de windmolens Nooitgedacht in Merselo en de St. Petrusmolen (‘Stoksmolen’) in Venray en de watermolens Rosmolen in Geijsteren en de Weverslose Volmolen in Merselo. Onderweg genoten de fietsers bij elke molen van heerlijke hapjes verzorgd door Frank Welten van ’t Anker in Merselo.

+-

13 mei: Happen en trappen langs wieken en raderen

Fietsen langs wind- en watermolens in de gemeente Venray, met een lekker hapje bij elke stop. Dat kan zaterdag 13 mei tijdens de fietstocht ‘Happen en Trappen’ die de stichting Loobeek samen met de vier Venrayse molens heeft uitgezet. DE INSCHRIJVING SLUIT OP WOENSDAG 10 MEI 2023 OM 18.00 UUR.

Het concept van ‘Happen en Trappen’ is bekend. Een fietstocht met een aantal pauzeplaatsen langs de route, waar de horeca zorgt dat de inwendige mens niets tekort komt. Dat bracht de stichting Loobeek op het idee van een variant langs de nog werkende molens in de gemeente Venray. Dat zijn er nog vier: twee windmolens en twee door water aangedreven exemplaren. De windmolens zijn de molen Nooitgedacht in Merselo en de St. Petrusmolen aan de Sportlaan in Venray. Bij een watermolen denkt iedereen meteen aan de Rosmolen in Geijsteren. Maar ook Venrays nieuwste molen wordt door water aangedreven: de Weverslose volmolen, waar waterkracht de houten hamers  in beweging brengt waarmee wollen dekens tot vilt worden verwerkt. 

Langs deze vier molens gaat de fietstocht van ongeveer 38 kilometer. Deelnemers kunnen bij elk van de vier molens starten en bij elke molen wacht hen een heerlijk culinair hapje. Ook koffie, thee en fris zijn verkrijgbaar, plus natuurlijk de enthousiaste uitleg van de molenaars over hun molen.

Deelnemen kan na  digitale aanmelding via https://forms.gle/Vxu3krsVe577fKGr6. Vertrek tussen 10.30 en 12.00 uur, de molens sluiten om 16.00 uur. De kosten voor de tocht zijn € 15,00 per persoon. U dient dit direct bij aanmelding via de QR-kode op het inschrijfformulier te betalen.

+-
naar boven