Zoek op datum

Succesvolle LOI op de bijenstal

Op zondag 14 juli bezochten ca 70 geïnteresseerden van jong tot oud de bijenstand in de Weverslose Boerenschans van Stichting Loobeek. Ze bekeken de bijenkast in de bijenstal, proefden de lekkerste honing en luisterden naar het bijzondere verhaal van de honingbij en haar omgeving en het ambacht van het bijenhouden. Allemaal onder begeleiding van enthousiaste bijenhouders. Een leerzame dag. Enkele bezoekers waren zo enthousiast dat ze overwegen de basiscursus bijenhouden te volgen bij Imkersvereniging Regio Venray!

+-

Kleinschalige veldontmoeting

Op 26 juni was er een Kleinschalige Veldontmoeting in het Loobeekdal in Merselo. In deze ontmoeting beleefden we het Loobeekdal en de Tegelenbreuk aan de hand van een informatieve wandeling. Deze ontmoeting werd speciaal georganiseerd voor betrokkenen in dit deelgebied die nog wat minder bekend zijn met het breukensysteem en hoe het Geopark hen kan helpen het breukensysteem zichtbaar te maken incl. de (landschappelijke) fenomenen die bij de breuken horen.

Bekijk hieronder een informatief filmpje over de z.g. ‘wijstgronden’:

+-

Nationale Nachtvlindernacht 5 juli 2024

De Nachtvlindernacht wordt voor de twintigste keer gehouden, een jubileum-editie! De Nationale Nachtvlindernacht heeft het doel om zo veel mogelijk mensen in contact te brengen met nachtvlinders. Of je nu een ervaren ‘nachtvlinderaar’ of een beginner bent, jong of oud: iedereen kan meedoen.

De meeste nachtvlinders leiden een verborgen leven. Om ze te zien te krijgen halen we op vrijdag 5 juli alles uit de kast. Vanaf de schemering gaan we met behulp van fel verlichte lakens proberen de vlinders te lokken om ze goed te kunnen bekijken en fotograferen.

Waar?

Bij de Weverslose Volmolen, Zandstraat 2 te Merselo (ter hoogte van de hoogspanningsleiding het halfverharde zandpad in).

Wanneer?

Vrijdag 5 juli 2024 van ca 22.00 uur tot ca 01.00 uur.

Waarschuwing!

De activiteit is afhankelijk van goed weer. Mochten de weersomstandigheden (regen, wind) zodanig slecht zijn dat we de activiteit af moeten blazen dan zetten we dit op onze Facebook-pagina: facebook.com/LoobeekMerselo. Controleer voor uw vertrek naar de Volmolen deze pagina!

+-
naar boven