Zoek op datum

STICHTING LOOBEEK ZOEKT EEN NIEUWE VOORZITTER!

Onze nieuwe voorzitter geeft leiding aan een reeds bestaande en functionerende vrijwilligersorganisatie, die drie historische projectonderdelen in het Loobeekdal realiseert. We zijn nu in de fase dat de exploitatie daarvan vorm moet krijgen, zodat er voldoende financiële middelen beschikbaar komen en blijven voor het beheer en onderhoud van de projecten.

De stichting zet zich ook in om het Loobeekdal (van Volmolen tot aan de grens met Noord-Brabant) mee te ontwikkelen en vorm te geven, passend bij de gekozen en/of nieuw te ontwikkelen uitgangspunten.
Stichting Loobeek heeft momenteel een bestuur met als (aftredend) voorzitter Hans Teunissen. Daarnaast hebben Theo Zegers, Wim van Osch, Pieter Weerts, Gerrit Hendriks en Frans Janssen zitting in het bestuur.

De drie projecten die in het Loobeekdal tussen Zandstraat en Merseloseweg in Merselo (gemeente Venray) gerealiseerd zijn of worden zijn een volmolen, een boerenschans en een schaapskooi. Zij zijn allen gebaseerd op vroeger in deze omgeving aanwezige bouwwerken. De projecten hebben en krijgen een functie in de duiding van recreatie, educatie, natuurbehoud, leefbaarheid en duurzaamheid. Dat betekent dat er veel activiteiten (divers van karakter) georganiseerd gaan worden om de waarde van het gebied en de projectonderdelen op de genoemde functies te laten zien en verder uit te bouwen.

In het voorjaar van 2021 is de Volmolen opgeleverd en van daaruit worden nu diverse activiteiten georganiseerd. De Boerenschans krijgt in 2021-2022 zijn definitieve vorm en uitstraling. Op het voorterrein zal, naar verwachting, spoedig ook de Schaapskooi gerealiseerd worden. De voorbereidingen voor dat projectdeel zijn inmiddels gestart.

We zoeken een voorzitter die enthousiast leiding geeft en algemene kennis heeft van het realiseren en exploiteren van gebouwen binnen de genoemde functies, en daarbij om weet te gaan met de inzet en het enthousiasmeren van vrijwilligers. Uiteraard is het beschikken over een breed en actueel netwerk hierbij belangrijk.

Voor informatie of belangstelling kunt een e-mail sturen naar info@loobeek-merselo.nl. Wij nemen dan graag contact met u op. Onze website: www.loobeek-merselo.nl is natuurlijk ook een bron van informatie.

+-
naar boven