Instapgidsencursus IVN Geijsteren-Venray

Het IVN Geysteren-Venray start in het vroege voorjaar een instapcursus voor beginnende gidsen. Wanneer je meer wilt weten over de natuur, maar ook je kennis wilt overbrengen op kinderen, ouderen of volwassenen, is dit een ideale gelegenheid. Je hoeft géén lid te zijn van het IVN en je hebt geen voorkennis nodig. Iedereen die interesse in de natuur heeft kan meedoen!

Het is een basiscursus waarin we wandelen door de verschillende natuurgebieden van Venray. Wat hebben deze te bieden, maar wat belangrijk is: hoe breng je het over? Je leert iets over presenteren, voor de groep staan, enige didactiek, hoe je een activiteit in elkaar zet en wat daarbij belangrijk is.

De cursus loopt vanaf 1 maart tot en met 10 juni 2023.We gaan viermaal op excursie naar diverse natuurgebieden en er zijn vijf lesavonden, dit kan binnen of buiten zijn. We sluiten 10 juni af met een praktijkopdracht die je in het begin van de cursus kunt kiezen. De cursus kost € 75,00 per persoon (inclusief lesmateriaal en koffie/thee op de lesavonden). IVN-leden krijgen €15,00 korting. Als je vrijwilliger of gids wilt worden voor de Stichting Loobeek betalen wij de cursuskosten.

Aanmelden kan via: aanmelden@ivn-geysteren-Venray.nl
De aanmelding is definitief als het bedrag overgemaakt is op rekening nummer:
NL36 RABO 0156 3203 39 t.n.v. I.V.N. Geysteren-Venray onder vermelding van: Instapgidsencursus

Twijfel je nog of heb je nog vragen? Dan ben je op 1 maart van harte welkom bij de eerste cursusbijeenkomst. Je kunt dan alsnog beslissen: is dit iets voor mij of niet? Meer informatie op de website van het IVN: https://www.ivn-geysteren-venray.nl/

+-