13 mei: Happen en trappen langs wieken en raderen

Fietsen langs wind- en watermolens in de gemeente Venray, met een lekker hapje bij elke stop. Dat kan zaterdag 13 mei tijdens de fietstocht ‘Happen en Trappen’ die de stichting Loobeek samen met de vier Venrayse molens heeft uitgezet. DE INSCHRIJVING SLUIT OP WOENSDAG 10 MEI 2023 OM 18.00 UUR.

Het concept van ‘Happen en Trappen’ is bekend. Een fietstocht met een aantal pauzeplaatsen langs de route, waar de horeca zorgt dat de inwendige mens niets tekort komt. Dat bracht de stichting Loobeek op het idee van een variant langs de nog werkende molens in de gemeente Venray. Dat zijn er nog vier: twee windmolens en twee door water aangedreven exemplaren. De windmolens zijn de molen Nooitgedacht in Merselo en de St. Petrusmolen aan de Sportlaan in Venray. Bij een watermolen denkt iedereen meteen aan de Rosmolen in Geijsteren. Maar ook Venrays nieuwste molen wordt door water aangedreven: de Weverslose volmolen, waar waterkracht de houten hamers  in beweging brengt waarmee wollen dekens tot vilt worden verwerkt. 

Langs deze vier molens gaat de fietstocht van ongeveer 38 kilometer. Deelnemers kunnen bij elk van de vier molens starten en bij elke molen wacht hen een heerlijk culinair hapje. Ook koffie, thee en fris zijn verkrijgbaar, plus natuurlijk de enthousiaste uitleg van de molenaars over hun molen.

Deelnemen kan na  digitale aanmelding via https://forms.gle/Vxu3krsVe577fKGr6. Vertrek tussen 10.30 en 12.00 uur, de molens sluiten om 16.00 uur. De kosten voor de tocht zijn € 15,00 per persoon. U dient dit direct bij aanmelding via de QR-kode op het inschrijfformulier te betalen.

+-