Bezoek de imker in de Weverslose Boerenschans

Op zondag 9 juli van 10.00 tot 16.00 uur opent Imkersvereniging Regio Venray haar deuren tijdens de Landelijke Open Imkerijdagen. Bezoekers zijn welkom in de bijenstal op de Weverslose boerenschans in Merselo en krijgen van de aanwezige bijenhouders een kijkje in de bijenkast. Daarnaast vertelt de imker ze graag over de wondere wereld van honingbijen. De toegang is gratis.

Tijdens de open dag wordt onder meer verteld over de werkzaamheden als imker. Uiteraard wordt er ook advies gegeven over hoe mensen de bijen kunnen helpen. Daarnaast geeft IVN Geijsteren-Venray informatie over zijn activiteiten en over het landschap, de flora en de fauna. Stichting Loobeek informeert de bezoekers over de boerenschans en de plannen voor een schaapskooi.

Insecten en in het bijzonder bijen zijn volop in het nieuws. Vooral hun leefomgeving en daarmee het aanbod van dracht (voedsel) staat onder druk. Bijen zijn onmisbaar, met name omdat zij als bestuivers van groot belang zijn voor vele soorten groenten en fruit, maar ook voor bloemen, planten en bomen in onze natuur. Het is daarom van groot belang onze omgeving zo bijvriendelijk mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door het planten van allerlei bloeiende inheemse gewassen waar nectar en stuifmeel kan worden verzameld. Voor het bezoeken van de Weverslose Schans volg de routebordjes vanuit het centrum van Merselo.

+-