Klussen aan de Volmolen

Klussen aan de Weverslose Volmolen van stichting LOOBEEK

We zijn begonnen! De piketpaaltjes zijn geplaatst.
Eindelijk is het zover. We hebben de financiën rond dus nu kunnen we starten met het bouwen van de Weverslose Volmolen bij de Loobeek aan de Zandstraat in Merselo.
Deze unieke molen zal geheel door vrijwilligers gebouwd worden. Behalve vaklui zoeken we ook mensen die het ‘vak’ willen leren en graag de handen uit de mouwen steken.
Een maal in de 14 dagen geven wij aan wat er de komende weken op de bouwplaats staat te gebeuren. Vrijwilligers kunnen zelf kijken of er wat er wat bij zit waar je specialist in bent of waar je graag in bijgeschoold wil worden.
We starten eind augustus met het uitzetten van de bouw. Daarna komt er een bronnering op en na een dag of vier starten we met het grondwerk. Vervolgens volgt de betonconstructie en het metselwerk enz.
Grondwerk start op maandag 31 augustus a.s.!
Bekisting voor de fundering start vrijdag 4 sept.
Geïnteresseerde vrijwilligers die graag een mooi project met historische waarde in het prachtige natuurgebied van de Loobeek samen met ons willen realiseren zijn van harte welkom. De werkzaamheden vinden meestal plaats op maandag, woensdag en vrijdag van 8.00 uur tot 16.30 uur. Uiteraard zijn ook vrijwilligers voor halve dagen welkom.

U kunt zich melden of meer informatie verkrijgen via tel. 06-51 11 88 18 of via e-mail: info@loobeek-merselo.nl

+-