Loop 25 mei mee met de herder

Op zondag 25 mei wordt het eerste Schieepersfieest gehouden in het centrum van Venray. Om de dag helemaal in stijl te beginnen bestaat er de mogelijkheid om die ochtend met de schaapsherder en zijn kudde mee te wandelen van Merselo naar Venray.

Wandelen met de kudde

De wandeling start om 9.00 u bij de molen in Merselo. Wandelaars kunnen daar hun auto’s parkeren. De route loopt langs een aantal markante punten zoals de Loobeek, Weverslo, Vlakwater en eindigt bij Hotel de Zwaan in Venray. Wandelaars die achteraf weer terug naar Merselo willen kunnen met de wensbus mee tussen 11.30 u en 12.00 u.

Verhalen onderweg

Op diverse plaatsen worden verhalen verteld over onder andere de molen, het beekdal, locatie Weverslo en het stuifzand van vlakwater. Ook krijgt de wandelaar informatie over de plannen van Stichting Loobeek om een boerenschans, volmolen en een schaapskooi te realiseren. Onderweg krijgen wandelaars een consumptie met iets lekkers aangeboden + een kortingsbon voor “Smaak zit tussen je oren”. 

Doe mee!

Meld je aan voor vrijdag 23 mei via 
secretaris@schaapscompagniemerselo.nl. Deelname kost € 5,-. De helft van dit bedrag is voor Stichting Loobeek, de andere helft voor het goede doel project Jong Markant. 


Deze wandeling wordt door ons georganiseerd. Het Schieepersfieest wordt door Kiwanisclub Schieepersland georganiseerd.

+-