Zoek op datum

Hoffotograaf

Onze hoffotograaf, Maarten Arts, aan het werk. Hij plaatst regelmatig prachtige foto’s van de Weverslose Schans en van het Loobeekdal op Facebook: https://www.facebook.com/maarten.arts.75

+-

Opening bijenstal

In het bijzijn van ruim honderd aanwezigen werd op zondag 14 juli j.l. in de Weverslose Schans van Stichting Loobeek een fraaie bijenstal geopend door wethouder Jan Loonen en directievoorzitter Rabobank Venray Angelique Jansen-Swinkels. 
De bijenstal is door vrijwilligers van Stichting Loobeek gebouwd met materialen mede gefinancierd door het Coöperatiefonds van Rabobank Horst Venray. De Imkersvereniging Regio Venray kan nu weer beschikken over een mooie bijenstal. 
Na het tekenen van de gebruiksovereenkomst van de stal door de voorzitters (Jos Waals en Mart Wismans) en secretarissen (Pieter Weerts en Tejo Ketelaar) van beide partijen, Stichting Loobeek en Imkersvereniging Regio Venray) werd als openingshandeling een bijenkast in elkaar gezet door Jan Loonen en Angelique Jansen. Enige hulp daarbij van voorzitter Mart Wismans bleek daarbij zeer welkom!
Ron Janssen van Stichting IKL informeerde daarna de aanwezigen over het belang van insecten en de bij in het bijzonder.
Enkele tientallen mensen liepen mee met de door Koos Swinkels verzorgde rondleiding. Koos informeerde hen over historie en totstandkoming van de Weverslose Schans.
Na de opening was het Landelijke Open Imkerijdag 2019. Doorlopend werden de bezoekers geïnformeerd over de honingbij, de bijenstal en de Weverslose Schans. Het was een mooie, zinvolle dag.

+-

Wachthuisje

Kort na de realisatie van de bijenstal is het volgende deelproject op de Weverslose schans gereed gekomen: een wachthuisje, ook bruikbaar als uitkijktorentje over de fraaie omgeving!

 

+-
naar boven