Zoek op datum

Venrays Museum schenkt voorwerpen voor de volmolen en de schaapskooi

In het depot van het museum is een aantal voorwerpen opgeslagen, die buiten de collectie vallen. In de afgelopen jaren is een nieuwe bestemming gezocht, waarbij ook de Stichting Loobeek mocht aanschuiven. Boerenwerktuigen en zaken die herinneren aan de wolnijverheid genoten de voorkeur. Daar vloeide een lijst uit van items uit, die voor de stichting bruikbaar zijn als gereedschap of als decoratiestuk. Het geheel varieert van een weefgetouw en paardentuig tot een stokoude ploeg.
Eind juli droegen vrijwilligers van het museum de spullen over. Gunhoek Hoveniers zorgde voor het vervoer naar Merselo, waar ze in opslag zijn gegaan bij varkenshouder Poels. Nu is het wachten op de daadwerkelijke bouw van de volmolen en de schaapskooi, waar ze uiteindelijk naar toe zullen gaan.

+-

Tweede Paasdag is Lammetjesdag!

Op het St. Annaterrein wordt er op tweede Paasdag een lammetjesdag gehouden door Stichting Loobeek. Belangstellenden kunnen er voor vijf euro een lammetje adopteren, waarmee de stichting ondersteunt wordt. In ruil daarvoor ontvangt men een unieke foto van gezinslid en lammetje. Herder Jan zal ook aanwezig zijn. Hij vertelt over zijn schapen en beantwoordt alle vragen die er gesteld worden. Natuurlijk is er iets lekkers te krijgen en er kan een mini speurtocht gelopen worden.
Dit kan allemaal op 28 maart – Sint Annaterrein – Venray van 11.00 u tot 14.30 u.

Stichting Loobeek ontwikkelt het Loobeekdal tot een gebied waarin historie en oorspronkelijke natuurwaarden terugkomen. Het doel is hier een historische poort te creëren naar een recreatief Limburg.
Concreet worden er drie historische bouwwerken gerealiseerd: een boerenschans, een volmolen en een schaapskooi.
Stichting Loobeek: historische poort naar recreatief Limburg.

Lammetjesdag

Lammetjesdag

Dit lammetje, verstoten door de moeder, was de favoriet van velen.

Dit lammetje, verstoten door de moeder, was de favoriet van velen.

 

+-
naar boven